Hier komt een slideshow van max 10 foto’s

MTB-weekend Jalhay ( Verslag November 2005)

Het was op een regenachtige avond in November. Vanuit de maagdenberg vertrokken we richting het donkere en regenachtige België, waar we aankwamen op onze bestemming in Jalhay. Tijdens deze barre tocht door de regen kon MUK ons nog wel voorblijven dankzij zijn rode gebakje. De weg leek makkelijk te zijn en dus ging de chairman samen met muk voorop, halverwege bleek onze clubkampioen het toch beter te weten en zo kwam het dat hij ons in de goede richting leidde. Eenmaal aangekomen hebben we eerst uitgezocht waar het o zo heerlijke gersten nat te verkrijgen was, waarna we er natuurlijk eerst eentje genuttigd hebben, en nog een, en nog een. Vijf biertjes later zijn we toch maar eens uit gaan zoeken waar we de nacht door zouden moeten brengen. Dit was snel gevonden en we hebben toen snel onze bedden in orde gemaakt. Waarna we besloten dat onze fietsen hier ook goed konden overnachten. Na dit alles zijn we maar snel weer terug gegaan richting de zeer gezellige kroeg. Alwaar we onze laatste mede gasten hebben ontvangen, Leon, Jan en John. Vele biertjes en frikadellen later hebben we toch maar onze bedden opgezocht om ons enigszins voor te bereiden op wat ons de volgende ochtend te wachten stond. Nadat onze MUK een raam aan diggelen had geslagen hebben we genoten van onze welverdiende nachtrust.

Na een rustige nacht hebben we genoten van een heerlijk ontbijt. Toen het laatste ei naar binnen was gewerkt kwam onze gids Frank Schoonbrood binnen. Aangezien we ons al allemaal aangekleed hadden om zo op de bike’s te kunnen springen zijn we deze maar snel gaan halen. Na een kort maar krachtig verkenningsrondje om het stuwmeer van Jalhay keerden we weer terug voor een korte lunchpauze. Vele tosti’s en een enkele borden spaghetti later zijn we de fiets weer op gesprongen om onze tocht te vervolgen. Aangezien MUK ons ’s morgens al niet bij kon houden vreesden we al voor wat er nu komen ging, bij de leeuw aangekomen hebben we hem dan ook de sleutel gegeven en afscheid van hem genomen. Met een “man” minder hebben we ons pad toen weer vervolgd. Vele mooie klimmen en afdalingen kwamen op ons pad. We hebben veel geluk gehad met het weer aangezien we de hele dag werden vergezeld door een aantal donkere onweerswolken. Nadat onze gids bijna met zijn snufferd in een beekje verdween (onze clubkampioen Huub trouwens ook) stuurde hij ons een pad in richting een donker dennenbos. Toen het pad uiteindelijk op hield klonk er een schot, blaffende honden en schreeuwende jagers deden ons besluiten om weer om te keren en een andere weg te zoeken. Omdat het donker werd en het licht bij onze gids ook langzaam uit ging hebben we de kortste weg terug genomen naar de camping. Al met al een mooie en avontuurlijke tocht, “Schoonbrood bedankt”.

Na een heerlijke douche die dit keer wel voorzien was van warm water zijn we onder het genot van een biertje gaan loten wie de BBQ mocht bedienen (buiten in de kou). Het noodlot sloeg toe voor onze clubkampioen en onze hoffotograaf zij mochten buiten de kou trotseren. Maar daar had onze jan iets voor achter de hand, hij liep naar zijn auto en kwam terug met een heerlijk flesje KOUDE wijn. Na het eten hebben we nog een aantal bietjes genuttigd en de nodige evaluatie gesprekjes gevoerd. Tijd om naar bed te gaan, maar van slapen kwam in eerst instantie niet zoveel Huub meende dat hij die nacht nog een heel oerwoud moest om zagen.

En toen was het alweer zondag morgen. Na het gebruikelijke ontbijt maakten we ons klaar voor vertrek richting het noorden. Na een kleine drie kwartier te hebben gereden kwamen we aan op de plaats van bestemming waar ons wederom een barre tocht te wachten stond. MUK Martijn en Niek kozen voor de25 Km, de rest voor de 40 (40=42, typisch Belgisch), en Marcel bleef wegens een blessure alleen achter. Vol goeie moed gingen we van start maar de vele en steile beklimmingen deden ons langzaam realiseren dat het nog wel eens een hele lange tocht kon worden. Het weer zat ons overigens dit keer wel mee, de zon scheen als nooit te voren en het uitzicht was magnifiek. Jan was gisteren al niet bij te houden maar wat hij vandaag weer gegeten had dat mag Joost weten, keer op keer vloog hij ons weer voorbij. Tot dat we op een gegeven moment in een file (van paarden en hun o zo aardige berijdsters) terecht kwamen. 5 minuten later hadden we ongeveer alle franse scheldwoorden voorbij horen komen, maar waar een wil is is een weg. Ron Joost en Huub vonden deze weg, ze besloten om door het maïs veld dat naast het pad lag te gaan fietsen en zo de paarden te passeren. Bij het tweede rust punt aangekomen misten we de chairmen (hij dacht weer een kortere weg te weten, de huichelaar). Later op onze weg kwamen we hem wachtend op zijn clubleden weer tegen, vanuit hier vervolgde we weer met z’n allen onze weg. Bij de laatste stop keken we op onze km tellers en concludeerde dat het niet ver meer kon zijn we waren de42 Kmnamelijk al gepasseerd. Dit bleek toch iets minder waar te zijn want vanuit onze laatste stop waren het nog ongeveer6 km, wat het totaal toch op ongeveer50 Kmbracht. Bij de finish wachtte ons een warm onthaal, Marcel stond ons al op te wachten. Na even uitgerust te hebben zijn we toen onze fietsen en onszelf gaan poetsen. Nadat iedereen binnen was hebben we ons weer verzameld en zijn we zonder Frank en MUK (die naar sint maarten moest) richting moeder de gans vertrokken alwaar we een heerlijk bakkie soep en een lekker stuk appelgebak met slagroom hebben genuttigd. Na deze gezellige afsluiter hebben we onze weg vervolgd richting Venlo.

Organisatoren en mede deelnemers hartstikke bedankt voor dit zeer geslaagde en gezellig weekend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s